Sunday, January 13, 2008

Eto, da znash

znash
nipremakome
nikad u zivotu nisam bio strog
prek i tvrd
uvek sam trazio onu "blazzu liniju"
onu liniju manjeg otpora
i laku ruku
nacin da stvari cisto od milja
i postovanja budu takve kakve jesu
onda me zzestoko povredi kad
neshto kazem a neko se drugi napravi blesav pa to
odjebe i uradi kako nisam reko da se uradi
tad automatski nisam ja ja
pretvorim se u neshto drugo
i planem
za sekund
ja jebiga
i dalje mislim da se sve stvari mogu dogovarati
da se ljudi mogu dogovarati
da se sve na svijetu moze uraditi
ako dvoje sednu i dogovore
medjutim
ovo nije vreme za to
ovo je vreme za brze i preke
za one koji bi sve i sad
a ja nisam od takvih
nikad bio
necu ni biti

Spiral Minds

Cini mi se da sam te sasvim slucajno nasao kako strcish iz gomile lica u masi, na ulici, i hodash, kao da znash gde cesh. Tada nije ni bilo potrebno da se pretvarash kako ovo ili ono ne razumesh, to nisi razumela, svakako ne na nacin na koji bi to ja voleo da cinish, ako je to ispravan nacin.

Ja sam uvek voleo da planiram do detalja svaku stvar i dogadjaj. Tebi je to uvek bilo bespotrebno. Tako si govorila.

Skoro, savijenih misli ko u spirali, trazio sam po secanjima jedan momenat za koji sam tada tvrdio da je blesav i glupav... danas, eto, ispostavlja se da si bila u pravu. Znash da ne volim da priznajem stvari cak i ako su ziva istina ako to meni ne odgovara, ali ovo ispada tako. I tuham, beli, po mislima, danima, i nadjoh ga, sakrivenog tamo negde u bezvreme i bezprostor secanja.

Sedim, naslonjen na drvo, ispod mene vrvi grad. U predvecerje. I vetar pirka, pomalo, pomalo i hladan iako je bilo kasno leto. Vrelo, za teshko disanje. Sedim tako i trgnem se, sve sam sanjao. Protrljam ochi. Vidim grad i dalje. Haj luda sna, pomislim. Probam se namestiti i udarim glavom u neshto metalno. Bicikl. Opet se probudim. Sad se vech i chudim. I nije predvece, jutro je a meni je hladno. Bilo kako bilo, budio sam se tu nekoliko puta, iz sna iz sna. Fakat, recenica koju sam trazio po mislima je: "E pa ne mozesh sve u zivotu da planiras tako kao shto to ti radis, onda to nije zivot. Zivot je neplanirana i neocekivana spoznaja dogadjaja kojima svakako mi ne rukovodimo". Josh jedamput Hvala. :)

-=-