Tuesday, October 9, 2007

Popodne

portfolio_pg7_row1I sta da im radish... ima ih koji uzivaju u svemu ovome shto vide, shto nacuju. I neka ih! Treba. Ako se dozvoli i Treba, kazem.

Danas cu biti samo ono shto jesam, ni kap vishe. Potroshicu i ovaj dan na pisanje. Mozda kasnije dovrshim onu sliku koju radim vech pola meseca, umesto pola dana. Ne mogu se naterati da slikam kako zelim vech mesecima. Sve to vuche u neke tonove koji su mi ionako teshki i naporni oku. Istina je da zelim svezzu, blagu boju. Videcu vech na shta ce sve to ispasti. Ili, ili sve obet bacim u crno, da umre, da nestane... Ne bi bilo ni prvi ni poslednji put.

Da znam da si tu negde pozelio bi da se javish. Da znam da si dobro. Da je sve okolo tebe ok i da si ti ok. Uistinu, i nema razloga da budesh bezveze. Probaj bar.

...

Izashao okolo dva popodne. Odhodao standardnu rutu. Slusao vodu nekih pola sata i manje. Hodao nasumice. Jedan me miris na ulici premotao dobrih dvadeset godina unazad. Vratio se kuci. Kuci klasika.
Ocekivanje umara. Iscekivanje dan kroz dan postala mi je navika, mozda i regularan deo dana i noci.
Pisacu kasnije.

Ko sve Utorak

Negde je blizu sest ujutru. Neki ce se sad buditi, ja sam pisao do sad i idem u krevet lagano. Josh samo ovo.

zoo

Baterija mobilnog prazna - ide na punjenje. Stomak prazan i tako ce ostati do vremena iftara iako ne postim.  Ostala nosiva obelezja savremenog doba poput novcanika, nashivenih dzepova, kutije sa lekovima -  sve prazno. Ishte da se popuni :) ma daj... vishe mi ni na pamet ne pada momenat popunjavanja kad je sve ionako unapred potrosheno. Nije li ?

Cekajuci Novi Dan

Skoro da nishta novo i ne ocekujem. Bice to ista lica, isti ljudi unaokolo. Bar mi sad tako lichi. Negde je iza ponochi i celi grad mi vishe lici na slivnik nego na s planom ishpartane ulice.

Jadna deca ciji ce to biti jedini svijet koji znaju. Bar zadugo.

Da zaspem - samo ce pre dochi dan koji ce obeleziti kisha i ruzne vesti politike a sad i meshano kao meshano meso. Daj Boze da na mene zaluta neko kome ishta kulturno ili novo treba, neko kome je potrebno da se od nishta napravi neshto. Neznam. Javicu ti, potpisujem :)